UA-47568022-2

                                                                                              Het Kefirwinkeltje               

 

Fermenteren 

 

Groenten fermenteren

Gefermenteerde groenten zijn goed voor de darmen en levert het lichaam veel gezonde vitamines. Eeuwenlang al is het fermenteren van voedsel een eenvoudige en zeer gezonde manier groenten langer houdbaar te maken en te conserveren.
Verschillende culturen verwerken zo jaar na jaar hun vers geoogste groenten, die door het magische proces van de gisting gaat. Gefermenteerde groente wordt in de darmen veel beter verteerd, en verzorgt bovendien de goede bac...teriën in de darm en brengt daardoor het immuunsysteem in top vorm.

Wat zijn gefermenteerde groenten?

Gefermenteerde groenten zijn groenten, die geproduceerd worden door middel van  melkzuur-gisting/Lacto-fermentatie. De groente wordt hiervoor geraspt, gemalen of klein gesneden en met zout en water voor ongeveer een week in een luchtdichte pot bij kamertemperatuur bewaard.
Nu begint het fermentatieproces:
Binnen zeer korte tijd beginnen de natuurlijke bacteriën en andere micro-organismen, die zich op de buitenkant van de groenten bevinden, zich snel te vermenigvuldigen.
De ph-waarde gaat omlaag en er ontstaat een zuur milieu. De bacteriën zetten de zetmeel en suiker van de groenten om in melkzuur. Deze zuren fungeren als natuurlijk conserveringsmiddel en de gehele gegiste groente is beveiligt tegen bederven. Tegelijkertijd ontstaan waardevolle enzymen, B-vitaminen,  omega-3 vetzuren en verschillende probiotica stammen. De groente wordt voedzamer, beter te verteren en aanzienlijk langer houdbaar.

 

Fermenteerpot met ontluchting systeem 

Het gebruik van deze fermenteerpot met ontluchting systeem heeft bij het maken van lacto-gefermenteerde levensmiddelen echte voordelen.

Hier zijn er een paar..... 

Betere smaak!

Luchtdicht afgesloten!

Minder kans op schimmel!

Natuurlijke druk/CO2 compensatie!

Geen exploderende pot!

Makkelijk in gebruik!

 

De fermenteerpot is hier te bestellen.

 

 



 

Copyright ©  Het Kefirwinkeltje