UA-47568022-2

                                                                                              Het Kefirwinkeltje               

   fermenteren voor de gezondheid


IJsgekoelde meloen-komkommersoep met garnalen

 Recept ontwikkeling: EAT SMARTER

 

Ingrediënten voor 6 porties

700 g komkommer

1 kg meloen (Galicië)

3 lente-uitjes

½ bundel koriander

1 citroen

500 ml kefir

zout

peper

1 rode peper

½ bieslook

180 g noordzeegarnalen (gepeld)

Werk instructie

Stap 1 - Was, schil en snijd komkommers in de lengte doormidden. Verwijder de zaden met een lepel. Snijd de komkommers in grote stukken.

Stap 2 - Snijd de meloen doormidden en verwijder de zaadjes.

Stap 3 - Snijd de helft van het vruchtvlees met een kogelsnijder in bolletjes en leg het op een koele plaats. Kras de rest van het vruchtvlees met een lepel uit.

Stap 4 - Was, reinig en hak de lente-uitjes.

Stap 5 - Was de koriander, schud droog en hak de bladeren grof. Knijp in de citroen.

Stap 6 - Pureer komkommerstukjes, uien, geschraapt meloenvlees en koriander samen met 2 el citroensap, kefir, zout en peper met een staafmixer.

Stap 7 - Snijd de paprika in de lengte door, verwijder de zaadjes, was en dobbel zeer fijn. Voeg de blokjes toe aan de soep.

Stap 8 - Koel de soep in de vriezer gedurende ca. 45 minuten en roer enkele malen. Was de bieslook, schud ze droog en snijd ze in stukjes van 2 cm. Om te serveren, plaatst u de soep in ijskommen. Besprenkel de soep met garnalenvlees, meloenballetjes en bieslook.