UA-47568022-2

                                                                                              Het Kefirwinkeltje               

   fermenteren voor de gezondheid


Kefir yoghurt gemakkelijk zelf maken.


Je hebt een yoghurtmaker nodig.

Ingrediënten voor 8 porties

·       950 ml verse volle melk

·       30 g vetarm instant melkpoeder (meer naar smaak)

·       120 g melkkefir gezeefd zonder knolletjes

Bereiding:

Verhit de verse melk en melkpoeder in een kleine pan bij gemiddelde temperatuur gedurende 4 minuten tot net onder het kookpunt. Laat de melk vervolgens afkoelen tot een lauwwarme temperatuur (40-42°C).

Verwarm de yoghurtmaker op lage temperatuur (40-42° C.)

Roer de kefir langzaam in het melkmengsel totdat alles gelijkmatig is gemengd en giet het mengsel in de yoghurtmaker en bij een lage temperatuur (40-42° C.) gedurende 4-10 uur fermenteren tot de gewenste zuurgraad en consistentie bereikt is. Koel de yoghurt ten minste 2 uur voor consumptie in de koelkast.