UA-47568022-2

                                                                                              Het Kefirwinkeltje               

   fermenteren voor de gezondheid


Tzatziki maken met Kefir

Tzatziki is een Griekse saus meestal gemaakt met yoghurt, maak nu een tzatziki met kefir voor een rijkere, mega probiotische kefir hit. Na het proeven van dit eenvoudig te maken, extra gezonde Tzatziki-recept, wil je niet meer terug.

·        4 kopjes kefir (koemelk of geitenmelk)

·        ½ komkommer

·        1 theelepel zout (Himalaya zout)

·        1 teentje knoflook

·        takje munt

·        5-10 druppels citroensap naar eigen smaak

Laat de kefir overnacht in een kaasdoek boven een kom uitlekken. De wei loopt in de kom en een dikkere kefir blijft achter. Indien te dik, met wei weer verdunnen.

Schil en raspel de komkommer in een kom en besprenkel met zout. Plaats er een bord bovenop en leg er iets zwaar op. Het zout helpt het water uit de komkommer te halen. Laat het 30 minuten staan ​​en droog de komkommer daarna met keukenpapier.

Doe de komkommer, munt, citroensap en gehakte knoflook in een blender en meng het geheel even. 
Roer de komkommermix door de kefir. Voeg indien nodig extra zout toe.

Deze zelfgemaakte tzatziki past goed bij elke Griekse keuken en ook bij pitas, vlees, topping voor gebakken aardappel en als dip.