UA-47568022-2

                      Het Kefirwinkeltje               

   Kefir - Kombucha -Kefir

Melkkefir zuurdesem brood

Melkkefir bevat verschillende soorten gist. Deze gisten hebben dezelfde eigenschappen als die in een zuurdesemstarter, dus melkkefir kan worden gebruikt om brood te bakken zonder extra gist of zuurdesemstarter!

INGREDIËNTEN:

  • 500 gram volkorenmeel of bloem 
  • 3/4 theel. zout
  • 1 eetlepel honing
  • 250 ml melkkefir


INSTRUCTIES:

  1. Meng volkorenmeel of bloem en zout goed in een grote kom. Giet honing en de melkkefir erbij; Meng goed. Voeg eventueel extra melkkefir toe tot het deeg plakkerig is maar van de zijkanten van de kom wegtrekt.
  2. Kneed 5-10 minuten of tot het deeg zacht en glad is.
  3. Doe over in een geoliede kom en fermenteer 12-24 uur.
  4. Opnieuw kneden, dan het deeg in de broodbakvorm, dek af met een theedoek en laat op een warme plaats rijzen tot het de bovenkant van de broodbakvorm  bereikt.
  5. Verwarm de oven voor op 180 ° C. Bak 45-50 minuten of tot het gaar is en goudbruin. Laat voor gebruik volledig afkoelen op een rooster.