Mediterranes Kimchi
Recept
INGREDIËNTEN
1 kleine andijvie, grof gesneden
1 kleine radicchio, grof gesneden
1 klein bosje rucola, grof gesneden
1 hand vol peterselie, fijngehakt
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels zwarte olijven, fijngehakte
2 teentjes knoflook, fijngehakte
1 rode chili, fijn fijngehakt
1 eetlepel korianderzaad
1 eetlepel fijn geraspte citroenschil
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels zout
1 liter water
Gebruiksaanwijzing
Meng 1 liter water en 3 eetlepels zout in een schone bak. Voeg het andijvie, de radicchio en de rucola toe, die volledig bedekt moeten zijn met de pekel. Dek af met plasticfolie en breng wat gewicht aan om op de salade te drukken. Laat ongeveer 1 uur staan tot de salade zacht en goed gekruid is. Tap de salade grondig af en verwijder zoveel mogelijk overtollige pekel. Meng vervolgens de salade met de resterende ingrediënten.
Plaats de groenten in een zeer schone glazenpot en pak ze stevig in. Dek af, maar laat een beetje luchtstroom. Bewaar op een warme, droge plaats gedurende 3 dagen. Leg het dan in de koelkast. Na 1 tot 2 weken moet het rijp zijn naar uw smaak.
https://thefeedfeed.com/fermented-food
Fermentatie-experiment. #kimchi #kale #pakchoi #parsley #coriander #radicchio #salt #capers #harissa #spinach #thaibasil #fermentation #vegan #lemons #feedfeed