Voor U gelezen.....
Energetische waarde van Kraanwater!
Kraanwater heeft een lange rechte weg afgelegd voordat we het drinken. Daarnaast heeft het verschillende chemische reinigingsprocessen ondergaan en verliest het daarbij zijn energetische waarde. Als water kan stromen zoals het wil, krijgt het zijn natuurlijke levenskracht weer terug. “Vitaal water draagt bij aan een gezond, fit en vitaal lichaam,” zei Schauberger. Het principe van de watervitalisator is door hem bedacht om kraanwater weer ‘levend’ te maken.
Gevitaliseerd water
Als water op een natuurlijke manier stroomt is de energetische waarde ervan hoog. Ons leidingwater heeft allerlei zuiveringsprocessen ondergaan en wordt onder hoge druk door rechte buizen naar aftappunten geperst. Tijdens dit proces gaat de energetische waarde van het water bijna helemaal verloren.
Het vitaliseren van water heeft invloed op het trillingspatroon. “Iedere stof heeft een eigen trillingspatroon, kenmerkend voor die stof. Dit is een normaal natuurkundig gegeven,” schreef ir. Gert Boontjes. “Een metaal, pesticide of welke stof dan ook, hebben ieder een eigen trillingspatroon. Vervuild water heeft ook een ander trillingspatroon dan schoon water. Maar wat blijkt nu? Als vervuild water chemisch gereinigd wordt, verandert het trillingspatroon niet. Het trillingspatroon van de vervuiling verdwijnt wel als je het water vitaliseert.”
“Dit betekent dus dat gewoon leidingwater vol zit met schadelijke informatie van vervuilende stoffen,” schreef Boontjes verder. “Deze informatie werkt in op ons lichaam als we het water drinken. Als we gezond drinkwater willen, is chemische zuivering niet genoeg.”
Gevitaliseerd water, water met een hoge energetische waarde en vrij van schadelijke trillingen, blijkt een gezonde werking te hebben. Het heeft een zuiverende en harmoniserende werking op het lichaam: betere ontgifting, verlichting bij reumatische gewrichtspijn. Het kan huidklachten zoals uitslag, jeuk en roos verlichten of verhelpen en voorkomt ook kalkafzetting in waterleidingen.
Gelezen op http://www.ninefornews.nl
Gezonde darmen: weg met darmklachten als buikpijn en obstipatie!
Geplaatst in www.ahealthylife.nl op 26 november 2012 | Door Juglen Zwaan
Wist je dat gezonde darmen de basis vormen voor je gezondheid? Als je darmen niet gezond zijn, dan is je lichaam uit balans en kun je klachten krijgen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je darmen weer gezond worden?
Epidemisch probleem
Een groot percentage van de Nederlanders heeft darmklachten, deze klachten zijn heel divers: een opgezette buik, winderigheid, diarree, obstipatie, darmkrampen en noem maar op. Er zijn mensen die het toilet 4 keer per dag opzoeken voor een grote boodschap, er zijn er ook die dit slechts eenmaal per week doen. Vooral het laatste is zeer schadelijk omdat de toxines die vrijkomen bij de vertering opgenomen kunnen worden in de bloedstroom. Vaak wanneer er vage klachten zijn en krampen dan kan de huisarts de diagnose PDS, het prikkelbare darmsyndroom, stellen. De natuurlijke manier van samentrekken (peristaltiek) van de darm is dan verstoord.
Humeur
In de darmen worden door de darmflora tal van goede stofjes voor het lichaam geproduceerd. Enkele van deze stofjes zijn gezonde vetzuren of neurotransmitters zoals serotonine. Serotonine is een feel-good neurotransmitter en dus kan de oorzaak van een depressie onder meer gevonden worden in de gesteldheid van de darmen.
Oplossingen
Eet minder zetmeel
We eten in het westen te veel zetmeel in de vorm van brood, pasta, rijst en aardappelen. Zetmeel is in feite gewoon suiker en een teveel hiervan verstoort de balans van de darmbacteriën zoals we bijvoorbeeld zien bij een candida infectie.
Eet meer groenten
De vroegere mens had bladgroen en groentes ruim voorhanden. Voor de darmen is een dieet bestaande uit 80% plantaardige voeding, het gezondst. Kook de groente beetgaar, want de vezels gaan kapot bij extreme verhitting. Sommige vezels zijn een essentiële suiker en daarmee een ideale voedingsbodem voor de darmflora.
Prebiotica en Probiotica
De darmbacteriën, oftewel darmflora, zijn voornamelijk anaeroob en kunnen dus niet functioneren in de aanwezigheid van zuurstof. Dit betekent dat de klassieke probiotica dieaeroob is niet veel voor ons kan doen. Beter is het om natuurlijke pre- en probiotica te eten zoals rauwe plantaardige voedingsmiddelen.
Dure Yakult of Actimel, die rijk zijn aan suiker, zijn niet nodig!!
Kies liever voor zure en gefermenteerde rauwemelkse producten zoals karnemelk, yoghurt of kefir.
Pas op met suiker
Suiker is er in zeer veel vormen: “gezonde” vruchtendrankjes, frisdrank, koekjes, brood, fruit, honing. Net als bij zetmeel zal een teveel aan suiker de darmculturen uit balans brengen. Verstandig is dus om het suiker zoveel mogelijk weg te laten in je dieet. Alcohol is ook een gemene verborgen suiker en dient altijd vermeden te worden als je je darmen gezond wilt krijgen.
Pas op met zuivel
In melk is er een vrij hoog percentage lactose (melksuiker) aanwezig. Dit is voor veel mensen erg lastig te verteren. In zure melkproducten is de hoeveelheid lactose een stuk lager omdat deze is omgezet door de bacteriën tijdens het fermentatieproces. De lactose is nog niet het enige, er is in veel melkproducten en met name kaas en kwark een aanzienlijke hoeveelheid caseïne aanwezig. Caseïne is een eiwit dat moeilijk is te verteren en een lekkende darm kan opleveren.
Granen en zaden
De natuur beschermt graag haar kinderen. Zaden en granen horen helemaal niet verteerd te worden door de mens, hiervoor zit er een speciaal schilletje omheen waardoor bij het nuttigen het gewas weer onverteerd het lichaam verlaat om daar op de plek van lozing weer een nieuwe plant te doen laten groeien, voorzien van meststof. Het schilletje bevat onverteerbare vezels die de darmwand kunnen beschadigen en nog fytinezuur om het ontkiemen tegen te gaan. Granen bevatten ook gluten die de darmen kunnen beschadigen. Veel mensen hebben geen glutenallergie, maar wel een glutenintolerantie. Mensen met een glutenintolerantie doen er verstandig aan om de gluten geheel te vermijden in hun voeding, maar incidentele inname is geen probleem voor deze groep. Gluten zijn niet alleen het probleem, ook schimmels kunnen mycotoxines vormen en het darmmilieu aantasten. Ook lectinen uit granen, peulvruchten sojaproducten en pinda’s kunnen het milieu van de darm schaden.
Drink water met keltisch zeezout
De basisbehoeften van de darmen zijn water en zout. Kies dus voor goede kwaliteit drinkwater en voeg hier het beste zout aan toe in de vorm van een “sole”. Het dagelijks drinken van een sole zal je darmen helpen met helen.
Beweeg voldoende
De darmen varen wel bij lichaamsbeweging waardoor de doorbloeding en peristaltiek optimaal hun werk kunnen doen. Na de maaltijd kan een kleine wandeling de spijsvertering goed op gang doen laten komen.
Kauw je eten goed
Het spijsverteringsproces begint al bij het kauwen, doe dit goed en help je lichaam een handje zodat het al fijngemalen je maag binnenkomt, voorzien van speeksel. Speeksel is rijk aan amylase dat helpt bij het afbreken van alle suikers. Probeer ook met aandacht te eten, zonder lezen, TV of computer. Je geeft je lichaam een beter signaal dat er eten aankomt wanneer je dit met volle aandacht doet, waardoor alle spijsverteringssappen makkelijker vrijkomen.
Ontstress
Er is een sterke link tussen onze hersenen en de darmen. Wanneer we gestresst zijn kan dit direct invloed uitoefenen op de spijsvertering waardoor deze kan stagneren. Daarom is het erg belangrijk om zoveel mogelijk ontspannen door het leven te gaan: doe dingen die je leuk vindt en waarbij je de tijd vergeet, ga op tijd naar bed, lees een goed boek of kijk leuke een film.
Ontgiften
Je darmen kunnen vol zitten met tal van toxines, daarom raad ik U aan om dit te lezen over het ontgiften van Uw lichaam.
Antibiotica
Het doel van antibiotica is om bacteriën het loodje te laten leggen. Zeker wanneer er gebruik gemaakt wordt van breed spectrum antibiotica dan kunnen ook de goede darmbacteriën verdwijnen en voor problemen zorgen. Volg in geval van antibiotica het bovenstaande protocol zorgvuldig op!
Eerste hulp bij obstipatie
Wanneer je vaak last hebt van obstipatie dan kun je ook een tijdelijke noodoplossing gebruiken, maar werk ondertussen wel aan de verbetering van je gezonde darmen.
Neem magnesiumoxide
Neem bitterzout
Drink voldoende
Eet rauwe groente
De lekkende darm
Deze aandoening wordt steeds bekender de laatste tijd. Gelukkig maar, want de klachten liegen er niet om: onder meer eczeem, lage weerstand en wollig denken. In de meeste gevallen treedt er een duidelijke verbetering op na het weglaten van brood (gluten) en melkproducten (caseïne). Ter ondersteuning van de darmopbouw is het supplement L-glutamine sterk aan te raden. Zelfs autisme en ADHD worden steeds vaker gelinkt aan voeding en de conditie van de darmen.
Het is zeker de moeite waard om je darmen gezond te krijgen, het geeft je meer helderheid en energie.
Op darmklachten.nl kun je op particuliere basis onderzoeken aanvragen. Ik heb hier zelf wel goede ervaringen mee. Je kunt een algemene check doen of een speciaal onderzoek naar parasieten. Parasieten kunnen ook een grote bron van problemen geven. Veel mensen zijn onbewust hiermee besmet.
Mocht je er zelf niet uitkomen dan raad ik je aan om een consult aan te vragen bij Saskia van As, darmexpert en schrijfster van het boek Darmklachten.
Alles over melkkefir:
http://coproweb.free.fr/kefiranglais.htm#:~:text=Kefir%20is%20a%20fermented%20drink,bags%20made%20of%20animal%20hides.&text=Two%20types%20of%20kefir%20exist,milky%2C%20a%20fermented%20milk%20beverage.