Het Kefirwinkeltje               

   Kefir - Kombucha -Kefir


Wat zijn kiemgroenten?

Kiemgroenten zijn kleine plantjes die zonder grond in een kiempot worden gekweekt. In de meeste gevallen verpakt de natuur zaden met genoeg energie om te ontkiemen en twee kleine blaadjes te produceren voordat ze hulp van zonlicht en aarde nodig hebben. Kiemgroente stimuleert deze transformatie op je keuken aanrecht samen met water en je consumeert het resultaat. Bladeren, stengel en wortel: het zijn allemaal heerlijke toevoegingen aan sandwiches, salades, dips, spreads en roerbakken.

Kiemen zijn de krachtpatser van de groentewereld. Ze zitten vol met voedingsstoffen en zijn gemakkelijk te telen. Ze zijn binnen enkele dagen klaar en leveren vaak meer vitaminen,waardevolle eiwitten, mineralen en vezels dan je favoriete groenten. Ze zijn ook een uitstekende manier om aan wat vitaminen te komen zonder nog een keer naar de supermarkt te hoeven gaan.

Als je, zoals veel mensen, tegenwoordig meer tijd binnenshuis doorbrengt, is het kweken van je eigen kiemgroenten een goede manier om snel voedingsstoffen te produceren zonder veel kosten. Goedkope en smakelijke kiemgroenten dragen bij aan uw voedselvoorziening met slechts een paar minuten spoelen per dag.

 

De gezondheidsvoordelen van kiemgroenten zijn indrukwekkend: meerdere studies hebben bv. broccolikiemen gekoppeld aan een verminderd risico op een beroerte, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten, samen met een vermindering van reumatoïde artritis, allergieën en astma.