IJsgekoelde meloen-komkommersoep met garnalen
Recept ontwikkeling: EAT SMARTER
Ingrediënten voor 6 porties
700 g komkommer
1 kg meloen (Galicië)
3 lente-uitjes
½ bundel koriander
1 citroen
500 ml kefir
zout
peper
1 rode peper
½ bieslook
180 g noordzeegarnalen (gepeld)
Werk instructie
Stap 1 - Was, schil en snijd komkommers in de lengte doormidden. Verwijder de zaden met een lepel. Snijd de komkommers in grote stukken.
Stap 2 - Snijd de meloen doormidden en verwijder de zaadjes.
Stap 3 - Snijd de helft van het vruchtvlees met een kogelsnijder in bolletjes en leg het op een koele plaats. Kras de rest van het vruchtvlees met een lepel uit.
Stap 4 - Was, reinig en hak de lente-uitjes.
Stap 5 - Was de koriander, schud droog en hak de bladeren grof. Knijp in de citroen.
Stap 6 - Pureer komkommerstukjes, uien, geschraapt meloenvlees en koriander samen met 2 el citroensap, kefir, zout en peper met een staafmixer.
Stap 7 - Snijd de paprika in de lengte door, verwijder de zaadjes, was en dobbel zeer fijn. Voeg de blokjes toe aan de soep.
Stap 8 - Koel de soep in de vriezer gedurende ca. 45 minuten en roer enkele malen. Was de bieslook, schud ze droog en snijd ze in stukjes van 2 cm. Om te serveren, plaatst u de soep in ijskommen. Besprenkel de soep met garnalenvlees, meloenballetjes en bieslook.