KOKOSWATERKEFIR
Als je op zoek bent naar een manier om waterkefir te maken met minder suiker, probeer dan kokoswaterkefir eens uit! Het natuurlijke gezonde kokoswater wordt verder versterkt door de toevoeging van probiotica uit de waterkefir-cultuur.
Zorg voordat je begint, dat de waterkefirkorrels goed gehydrateerd zijn en minimaal 3 weken lang in suikerwater zijn gekweekt .
Je zult ook je waterkefirkorrels moeten opfrissen door ze tussen de partijen kokoswaterkefir weer te kweken in suikerwater (50 gram suiker en 1 liter water gedurende 24-48 uur). Het suikerwater zal de kefirkorrels voeden en opfrissen om ze gezond te houden.
INGREDIËNTEN:
· 1 liter kokoswater
· 3 eetlepels waterkefirkorrels
· Optioneel de 2e fermentatie: ca. 250 gram vers fruit (mengsels van bessen, citroen, etc. werken het beste)
INSTRUCTIES:
1. Activeer gedehydrateerde korrels eerst met suikerwater. Zodra de korrels goede waterkefir maken met suikerwater (meestal na 3 weken succesvolle batches), zijn ze klaar om te gebruiken met kokoswater.
2. Plaats de waterkefirkorrels in het kokoswater. Bedek de pot losjes met een strak geweven doek of koffiefilter, en bevestigd met een elastiek.
3. Kweek de kokoswaterkefir 24-48 uur. Zodra het kweekproces is voltooid, verwijder je de kefirkorrels.
Voeg voor de 2 e fermentatie de kokoswaterkefir en het fruit samen.
Recept van: Cultures for health