"Jun" 

- een Gezondheidselixer -

  De Jun-SCOBY

De Jun-SCOBY is een zusje van de Kombucha-SCOBY - een "Prinsesje"

De oorsprong van Jun zoals beweerd wordt is westelijk Tibet en daar door Bonpo monniken gebrouwd werd en doorgegeven is aan de Khampa nomaden.

Jun wordt gebrouwen met een Jun-SCOBY, groene of witte thee en ruwe koudgeslagen honing.
De Jun-SCOBY is zoals de Kombucha-SCOBY een symbiose van bacteriën en gisten. De Jun-zwam verwerkt de honing en de thee middels een fermentatieproces en hierdoor ontstaat een zeer gezonde met sterke anti-oxidant eigenschappen lekkere frisse drank. De waardevolle voedingstoffen die de Jun-SCOBY produceert zijn: probiotica, enzymen, glucoronic zuur, malic zuur, glyconic zuur, lactic zuur, butyric zuur en acetic zuur. Bovendien produceert hij vitamine C en vele B vitamines. Deze Jun wordt in China de "Champagner" van de Kombucha genoemd en wordt gedronken om het lichaam gezond en vitaal te houden en om bepaalde klachten te verlichten. Het verschil met Kombucha is, dat Jun met honing en niet met suiker bereid wordt en veel milder en zachter van smaak is.

 

Waarom Jun drinken?

Jun heeft zoals Kombucha een helende werking op veel kwalen. Ten eerste is het gekoeld gewoon een  super lekkere drank en  kun je het ook gebruiken als je geen kwalen hebt. Het kan nooit kwaad, want Jun is in ieder geval goed voor de darmflora, bevorderd de spijsvertering en werkt zuiverend en vitaliserend. Het wordt daarom ook gebruikt bij alternatieve diëten omdat het lichaam wordt ondersteund bij het omzetten van vetten energie, en bij de verlaging van cholesterol, bloeddruk en huidproblemen zoals acne en eczeem. Het is mogelijk, dat een kleine hoeveelheid alcohol (ongeveer 2 %) tijdens de gisting geproduceerd wordt.

 

Hoeveel Jun mag je drinken?

Omdat Jun voor iedereen gezond is wordt aangeraden om 1 glas per dag te drinken. Op deze manier wordt het lichaam gezuiverd en vitaler zonder dat het schadelijk is voor het lichaam. Mocht Jun gebruikt worden als een stevige kuur dan kan je de hoeveelheid verdubbelen of misschien wel verdriedubbelen. Bij voorkeur wordt Jun koud gedronken tijdens of net na een maaltijd. 

Wij raden u aan naast de Jun ook regelmatig voldoende water te drinken om het ontgiftingsproces optimaal te ondersteunen! 

U kunt hier uw Jun-SCOBY bestellen.

Wilt u eerst nog meer uitleg over het gebruik van een Jun-cultuur neem dan gerust contact met ons op.

Een diabetiker moet met Jun voorzichtig zijn, omdat er altijd een hoeveelheid rest honing in de drank voorhanden is!

Venlo, 22-07-2015

 

Copyright ©  Het Kefirwinkeltje  

E-mailen
Map
Info