Kombucha-koffie voor
koffie drinkers
Kombucha-SCOBY koffie cultuur met Kombucha-koffie.
Koffie is zeer zuur, dus Kombucha-starter of azijn is niet nodig.
Gebruik een reserve Kombucha-SCOBY. Zodra een Kombucha-SCOBY wordt gebruikt om Kombucha-koffie te maken kan deze niet weer worden gebruikt om Kombucha met thee te brouwen.
Omdat koffie oliën bevat, is het soms mogelijk dat de drank ranzig wordt. Houd Uw batch nauwlettend in de gaten om zolang als nodig is te laten fermenteren, en de gewenste smaak te krijgen en zo de fermentatie eventueel te stoppen. De koffie veroorzaakt over het algemeen vlekken op de Kombucha-SCOBY zodat bruine vlekken die niet schadelijk zijn op de SCOBY zichtbaar worden.
U heeft nodig:
1 liter vers gebrouwen gewone koffie
70 - 100 gram suiker (rietsuiker)
80 ml starter (eerste keer thee-cultuur)
1 Kombucha-SCOBY (eerste keer thee-cultuur scoby en bij tweede keer en meer, koffie- cultuur scoby)
Brouw instructies:
Los de suiker in de warme koffie in een glas of een keramische container, en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de koffie vrij is van overgebleven koffiemeel.
Voeg de Kombucha-SCOBY toe en dek de pot met een strak-geweven doek of keukenrol-papier af, beveiligd met een elastiekje.
Ongestoord laten fermenteren bij kamertemperatuur niet in direct zonlicht gedurende ten minste 7 dagen. Na 7 dagen, beginnen dagelijks met behulp van een rietje de Kombucha-koffie op smaak te testen. Het proces stoppen wanneer de Kombucha-koffie prettig smaakt.
Voor meer info hier: https://www.culturedfoodlife.com/your-microbes-love-coffee-just-as-much-as-you-do/
Kombucha-koffie wordt op kamertemperatuur of koud gedronken.
Venlo, 12 nov. 2018
Copyright © Het Kefirwinkeltje