Curtido
Dit cultuurgroente recept uit El Salvador is een waar culinair genot. Door zijn uitgesproken smaak onderscheidt hij zich van een traditionele kimchi, dankzij een combinatie van unieke kruiden en een vleugje jalapeños. Of je hem nu op taco's eet of als bijgerecht met blauwe maïschips, deze groente laat je verlangen naar meer. Hoe je deze verrukkelijke traktatie ook verkiest, je zult niet alleen genieten van de onverslaanbare smaak, maar ook profiteren van de voordelen van miljarden probiotica
Ingrediënten
125 ml kefir wei
1 kleine krop groene kool
2 hele wortelen
1 hele jalapeno zonder zaad, zonder klokhuis en in dunne plakjes gesneden
1 kleine ui
1 eetlepel rode paprika vlokken
1 eetlepel oregano,
½ eetlepel chili lime kruiden
½ eetlepel himalya zout
Instructies
Snijd in een kom de kool, wortels, ui en jalapeno fijn. Meng vervolgens het groentemengsel in de kom met de rode paprika vlokken, oregano, chili-lime kruiden en himalaya zout. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
Meng het groentemengsel met de wei en doe het mengsel in een glazen fermenteerpot van 1 liter. Druk de groenten stevig aan en voeg indien nodig gefilterd water toe om de pot op te vullen, waarbij u ervoor zorgt dat er minimaal 3 centimeter vrije ruimte overblijft. Sluit de pot goed af en laat hem drie dagen op kamertemperatuur staan voordat u hem naar een koele opslagruimte verplaatst
Venlo, 07. 04. 2024
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,25 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50