Vegetarische Waterkefir-gehaktballen
- een smakelijke, hartige kefirdroom...
Voor 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
400 g waterkefirkorrels
50 ml zonnebloemolie
1 ui
5 EL. groene spelt of grove havermout
200 ml water
1 theelepel groentebouillon, instant
1 TL. zout
½ TL. peper
½ TL. paprikapoeder
2 EL. tomatenketchup
Paneermeel
1 ei
En zo gaat het:
Giet de waterkefirkorrels af in een zeef, kook de groene spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat de rest van het water uitlekken en laat het afkoelen Snij de uien in kleine stukjes en bak ze in een pan met olie Voeg de groene spelt, water, groentebouillon en waterkefirkorrels toe aan de pan en laat het ongeveer 5 minuten koken terwijl u voortdurend roert Laat de ingrediënten uit de pan afkoelen tot kamertemperatuur Doe de ingrediënten uit de pan in een kom en meng met zout, peper, paprika en tomatenketchup en voeg het ei toe. Meng nu alles goed door elkaar en voeg broodkruimels toe tot je een goed gevormd mengsel hebt. Vorm kleine gehaktballetjes van het deeg en bak ze in de pan met voldoende olie gedurende 2-4 minuten aan beide kanten en nu lekker genieten.
Recept van:
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,25 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50