Kefir yoghurt gemakkelijk zelf maken


  • Je hebt een yoghurtmaker nodig.
  • Ingrediënten voor 8 porties
  • 950 ml verse volle melk
  • 30 g vetarm instant melkpoeder (meer naar smaak)
  • 120 g melkkefir gezeefd zonder knolletjes
  • Bereiding:
  • Verhit de verse melk en melkpoeder in een kleine pan bij gemiddelde temperatuur gedurende 4 minuten tot net onder het kookpunt. Laat de melk vervolgens afkoelen tot een lauwwarme temperatuur (40-42°C).
  • Verwarm de yoghurtmaker op lage temperatuur (40-42° C.)
  • Roer de kefir langzaam in het melkmengsel totdat alles gelijkmatig is gemengd en giet het mengsel in de yoghurtmaker en bij een lage temperatuur (40-42° C.) gedurende 4-10 uur fermenteren tot de gewenste zuurgraad en consistentie bereikt is. Koel de yoghurt ten minste 2 uur voor consumptie in de koelkast. 

 






Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje