Zelf Melkkefir maken 

Voor 1 liter melkkefir drank heeft U nodig:

1 Kefirpot of andere pot voor 1 liter melkkefir drank, mag ook groter

1 zeef ( plastic)

1 lepel ( plastic)

1 liter fles ( glas)

1 liter melk, half volle melk, geitenmelk of schapenmelk

100 gram levende melkkefir knolletjes

(zorg er voor, dat de kefir knolletjes niet met metaal in aanraking komen!)

Waar krijgt U wat?


De Kefirpot met de perfecte ontluchting hier bij
Het Kefirwinkeltje of een inmaakpot, die krijgt U bij Blokker, een plastic zeef hier bij het Kefirwinkeltje. Plastic lepel bij de Marskramer. De melk soorten in de meeste supermarkten en natuurwinkels. De melkkefir knolletjes hier bij Het Kefirwinkeltje.


Nu aan het werk:

Maak de Kefirpot schoon met heet water en zorg er voor, dat geen afwasmiddel terug blijft. Doe nu de melk met de melkkefir knolletjes in de pot en roer het goed om met een plastic lepel zodat de melkkefir knolletjes goed worden omspoeld. Daarna de Kefir pot met ontluchting of andere pot sluiten en op een donkere plaats met een kamertemperatuur van 21-23 graden minimaal 1 tot maximaal 2 dagen weg zetten. Na 1e dag even voorzichtig omroeren en weer met rust laten.

Na 1 tot 2 dagen is de melkkefir klaar. Giet de kefir door een plastic trechter met zeef in een glazen fles en bewaar de melkkefirdrank in de koelkast. De super gezonde melkkefir wordt koud gedronken. Melkwei zet zich af als de melkkefir langer staat, in dat geval even doorschudden.


Regelmatig elke dag 1 liter verdeeld over de dag drinken!


De in de plastic zeef opgevangen melkkefir knolletjes kunnen met koud water voorzichtig (knolletjes niet beschadigen) worden doorgespoeld maar noodzakelijk is dat niet. De melkkefir knolletjes kunnen ook direct weer voor een nieuwe drankcultuur zoals reeds beschreven worden gebruikt, eventueel met een grotere pot of met meerdere potten. De kefir knolletjes vermeren zich voortdurend en zo heeft U snel zoveel melkkefir knolletjes, die U dan aan familie en vrienden als een gezond cadeau kunt schenken.

Tip:


Als uw melkkefir-knolletjes een keer traag of inactief lijken te zijn, kan het helpen om een paar keer een kleine hoeveelheid room aan de melk toe te voegen.


Voor de hele procedure is het van groot belang, dat U met schoon materiaal werkt! Hygiëne is uiterst belangrijk om schimmel te voorkomen, dus goed handen wassen en voordat U begint te werken ook de gebruiksmaterialen met heet water grondig reinigen en afspoelen!


Omdat deze melkkefir lactose bevat is deze drank door mensen met een lactose-intolerantie niet te gebruiken!

Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje