Kombucha mosterd

Kombucha mosterd is heel eenvoudig te maken en is smaakvol en lekker. Afhankelijk van hoe heet je mosterdzaadjes zijn, kan de mosterd een zeer intensive hete smaak hebben.

Dit is de manier waarop Kombucha mosterd gemaakt wordt:


Ingrediënten en recept beschrijving:

Voordat u begint, moet u weten dat er een aantal manieren zijn om de zeer intensive smaak van het eindproduct te temperen:

  • Eén is om eerst de mosterdzaadjes te roosteren. Dit kan de warmte drastisch verminderen en een mooie smaak toevoegen.
  • Je kunt de zaden ook ongeveer 5-10 minuten weken in heet water voordat je dit recept maakt. Dat zou ook moeten helpen.

                                                       

  1. Vul een pot met gele mosterdzaadjes (meestal hoe donkerder de kleur, hoe heter het zaad)
  2. Met kombucha tot 2 cm boven de mosterdzaadjes vullen
  3. Goed mengen. 
  4. Dek af met een neteldoek of keukenrolpapier.
  5. 1-3 weken laten fermenteren.  (testen of de zaden mooi zacht zijn)
  6. Nu alles in een keukenmachine of blender met himalaya zout en suiker naar eigen smaak toevoegen, meng het tot het de gewenste consistentie heeft bereikt (indien nodig nog met kombucha verdunnen). Vul de mosterd in een pot met deksel en zet het in de koelkast.


Flexibele thermometer

Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje