MELKKEFIRBROOD
300 g volkorenspeltmeel
300 g tarwebloem type 550
150 g vlokkenen/of zaden
8 - 10 ghimalaya zout
ca. 650 - 700g melkkefir
Meng de droge ingrediënten in een grote kom goed en meng vervolgens langzaam met de melkkefir tot het deeg plakkerig is. Het deeg is zacht en niet kneedbaar.
Dek het deegaf en laat minstens 24 uur fermenteren. Het deeg moet verdubbelen. Vul het deeg in een ingevette bakvorm en laat het 8 tot 12 uur tot aan de rand rijzen. Ritzen, en eventueel met pompoenzaden of sesamzaadjes bestrooien dan 45 tot 50 minutenbakken bij 200°C (voorverwarmd boven/onder warmte). Het brood is sappig en langvers.
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,75 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50