Fermenteren zonder zout
Als je voedsel wilt fermenteren zonder zout te gebruiken, zijn er alternatieve technieken die dezelfde resultaten kunnen opleveren. Hoewel zout al lang wordt gebruikt om een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor de groei van nuttige bacteriën en de onderdrukking van schadelijke bacteriën, is dit niet de enige optie. Hier is een gids over hoe je voedsel succesvol kunt fermenteren zonder zout:
Om het fermentatieproces op gang te brengen en de groei van probiotica in een veilige omgeving te bevorderen, kunt u kiezen voor een startercultuur in plaats van uitsluitend op zout te vertrouwen. Deze starterculturen zitten boordevol nuttige bacteriën die een ideale omgeving creëren voor de ontwikkeling van probiotica.
Niet alle voedingsmiddelen kunnen worden gefermenteerd zonder het gebruik van zout, maar er zijn een paar opties die bijzonder geschikt zijn voor fermenteren zonder zout:
De lijst bevat kool, wortels, komkommers, rapen en sperziebonen
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,75 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50