Mediterranes Kimchi

Recept

INGREDIËNTEN
1 kleine andijvie, grof gesneden 
1 kleine radicchio, grof gesneden 
1 klein bosje rucola, grof gesneden 
1 hand vol peterselie, fijngehakt 
2 eetlepels kappertjes 
2 eetlepels zwarte olijven, fijngehakte 
2 teentjes knoflook, fijngehakte 
1 rode chili, fijn fijngehakt 
1 eetlepel korianderzaad 
1 eetlepel fijn geraspte citroenschil 
2 eetlepels citroensap 
3 eetlepels zout 
1 liter water 

Instructies
Combineer 1 liter water met 3 eetlepels zout in een container die vrij is van verontreinigingen. Dompel de andijvie, radicchio en rucola in de pekel en zorg ervoor dat ze volledig onderstaan. Gebruik plasticfolie om de container af te dekken en plaats er een gewicht op om de salade samen te drukken. Laat het ongeveer 1 uur staan ​​tot dat de salade zacht wordt en de smaken van de pekel absorbeert. Giet de salade voorzichtig af en verwijder overtollige pekel. Meng de salademix met de rest van de ingrediënten.
Neem de groenten en doe ze zorgvuldig in een glazen pot, zorg ervoor dat ze goed verpakt zijn. Plaats de deksel op de fermenteerpot, maar zorg ervoor dat er nog wat ruimte tot de deksel is. Bewaar de pot gedurende 3 dagen op een warme en droge plaats. Breng de pot hierna over naar de koelkast. Na ongeveer 1 tot 2 weken zijn de groenten perfect gerijpt, geheel naar jouw persoonlijke voorkeur.




Venlo, 18. 01. 2024

 

Copyright © Het Kefirwinkeltje

Nylon zeef

Sapfles 1 liter met

deksel € 6,75 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot

720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50