Kombucha azijn


Een probiotic salade dressing;

U kunt met Kombucha ook lekkere azijn met speciale smaken maken. De Kombucha moet hiervoor sterker fermenteren - dat betekent dat u de Kombucha ten minste twee tot drie maanden lang moet laten staan. Zo krijgt u azijn, omdat de gist en bacteriën zo veel zuur in deze tijd vormen, is de Kombucha als normale Kombucha drank niet meer te drinken. Nu, kunt u de azijn, die milder dan vruchten azijn is, mengen met andere ingrediënten.


Voor deze pittige azijn, hebt u het volgende nodig:

  • 1 kopje Kombucha azijn
  • 2 knoflookteentjes of
  • 3 eetlepels uien
  • En verse kruiden naar smaak


Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. De uien Pellen en fijn te hakken vervolgens ook de kruiden klein hakken en alles met de Kombucha azijn mixen, in een fles gieten en een week laten trekken, vervolgens door een zeef en in een andere fles gieten en gebruiken wel koel bewaren. De Kombucha azijn moet wel regelmatig gebruikt worden omdat deze niet zoveel zuur als normale azijn bevat en daar door minder lang houdbaar is.


Ook met deze ingrediënten kunt u Kombucha azijn maken: basilicum, chili, dragon, kruidnagel, knoflook, laurier bladeren, marjolein, oregano, peper, rozemarijn, mosterdzaad, hibiscus, vlierbessen, witte waterkers, lavendel, citroenmelisse, mint, rozen blaadjes, citrusvruchten.


Flexibele thermometer

Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje