Kombucha-koffie voor koffie drinkers


Bent u op zoek naar een smaakvolle en voedzame aanvulling op uw dagelijkse routine? Ontdek de verrukkelijke wereld van koffiekombucha! Ons recept voor koffiekombucha is een ideale keuze voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een optie die rijk is aan probiotica. Geniet er vandaag nog van en geniet van de talrijke voordelen die probiotica bieden voor de spijsvertering en het algehele welzijn. Bereid je voor om versteld te staan ​​van de buitengewone mix van koffie en gefermenteerde kombucha, een drank die zowel revitaliserend als gezond is. Verbeter uw levensstijl met koffiekombucha en geef uzelf en uw dierbaren een gezonde boost!


Koffiekombucha recept
Door de hoge zuurgraad van koffie is er geen Kombucha-starter of azijn nodig.
Gebruik een extra Kombucha scoby. Als een Kombucha scoby eenmaal is gebruikt bij het maken van Kombucha, kan deze niet opnieuw worden gebruikt om Kombucha met thee te fermenteren.
Door de aanwezigheid van oliën in koffie bestaat de kans dat de drank bederft. Het is belangrijk om uw batch nauwlettend in de gaten te houden en te laten fermenteren totdat deze de gewenste smaak heeft bereikt, terwijl u ook voorbereid bent om de fermentatie indien nodig te stoppen. De Kombucha SCOBY verkleurt doorgaans door de koffie, waardoor er onschadelijke bruine vlekken op de scoby verschijnen.

 

U heeft nodig:

1 liter vers gebrouwen gewone koffie

70 - 100 gram suiker (rietsuiker)

80 ml starter (eerste keer thee-cultuur)

1 Kombucha-scoby (eerste keer thee-cultuur scoby en bij tweede keer en meer, koffie cultuur scoby) 


Brouw instructies:

Los de suiker in de warme koffie in een glas of een keramische container, en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de koffie vrij is van overgebleven koffiemeel.

Voeg de Kombucha-scoby toe en dek de pot met een strak-geweven doek of keukenrol-papier af, beveiligd met een elastiekje.

Ongestoord laten fermenteren bij kamertemperatuur niet in direct zonlicht gedurende ten minste 7 dagen. Na 7 dagen, beginnen dagelijks met behulp van een rietje de Kombucha-koffie op smaak te testen. Het proces stoppen wanneer de Kombucha-koffie prettig smaakt.

Voor meer info hier:  https://www.culturedfoodlife.com/your-microbes-love-coffee-just-as-much-as-you-do/

Kombucha-koffie wordt op kamertemperatuur of koud gedronken.Venlo, 12 nov. 2018 

Copyright ©  Het Kefirwinkeltje

Koffiekombucha
Koffiekombuchapot


Flexibele thermometer

Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje