Quinoa quark
Quinoa is een ongelooflijk rijk voedingsmiddel en verdient het om de eigenschappen van een echt gezondheidsproduct te hebben. Het fermentatieproces is vooral nuttig voor mensen met een slechte spijsvertering, een laag metabolisme en/of maag-darmproblemen. Op deze manier kunnen ze beter profiteren van een essentieel enzymhoudend voedsel (in dit geval voorgekiemde quinoa), omdat de lactobacillen het grootste deel van het spijsverteringswerk al hebben gedaan.
Quinoa-quark is een probiotisch eiwitrijk voedsel dat veel mensen kan helpen de overstap te maken van dierlijke eiwitten. In deze probiotische vorm zijn hoogwaardige plantaardige eiwitten makkelijker verteerbaar en vormen ze weinig afval.
Quark kun je gebruiken als basis voor vegan (koude) soepen en groentecocktails, zoals hummussnacks, of in granen en vegan eiwitshakes.
Basis recept:
Week de quinoa een nacht in water (de verhouding is 1:3). Na 24 uur begint hij te ontkiemen. Spoel vervolgens de gekiemde quinoa af en meng deze met een kleine hoeveelheid water in een blender tot een papje. Laat de saus ongeveer 8-12 uur in een open kom staan. Gedurende deze tijd fermenteren de lactobacillen in de lucht en vormen ze probiotische quarks. De quark kan nu met een mousseline doekje van de “wei” worden gescheiden en de quark is klaar voor gebruik.
Venlo, 09. 04. 2024
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,75 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50