Kurkuma Waterkefir

 

ingrediënten:

  • 1 kopje verse gedroogde kurkuma of ⅓kopje gedroogde hele wortel
  • 1 kopje biologische suiker of rapadura
  • 1 kopje verse gember
  • ½ kopje Water Kefir-korrels
  • 3,5 liter gefilterd of bronwater

 

instructies:

Schil de gember en kurkuma en hak ze grof. Giet het water in een pan en kook het. Voeg de gember en kurkuma toe en verlaag de hitte. Bedek de pan en kook een uur. Verwijder het vervolgens van het vuur en laat het in de koelkast afkoelen. Zeef het wanneer het afgekoelt is, en giet het in een gesloten grote glazen pot. Voeg rapadura of suiker toe en roer om het op te lossen. Voeg de waterkefirkorrels toe, dek het af met een theedoek en laat het 3-5 dagen staan.

Het is klaar wanneer het koolzuurhoudend wordt en een beetje zuur en pittig smaakt. 


Door Health Unity mei 4, 2018  

 

 




Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje