Wat is melkkefir

Melkkefirknolletjes

Melkkefirknolletjes kopen


Melkkefir is een lekkere en zeer gezonde drank met probiotica en eenvoudig zelf te maken. In melkkefir zitten goede bacteriën, gisten, mineralen en vitamines die enorm goed zijn voor de gezondheid van uw lichaam. Met slechts twee ingrediënten kunt u deze heerlijke zuiveldrank zelf maken, het enige wat u nodig heeft zijn melkkefir-knolletjes en melk.

Waar is Melkkefir goed voor


Elke kefirdrank, dus ook de waterkefir variant, is heel gezond voor uw lichaam.


Melkkefir helpt met de natuurlijke bacteriën en gisten voor veel verschillende kwalen met in het bijzonder de darmflora. De darmflora is erg belangrijk en een gezonde darmflora heeft direct invloed op de fysieke gesteldheid van het lichaam. Met een gezonde darmflora heeft u meer energie, een goed werkend immuunsysteem en heeft u een positieve gemoedstoestand. Melkkefir wordt gebruikt bij de behandeling of verlichting van maag- en darmklachten als bijvoorbeeld de ziekte van Crohn en om te helpen bij een verstoorde stoelgang.
Naast de darmflora is door onderzoek bekend geworden dat melkkefir helpt bij nog veel meer ziektes, aandoeningen of verstoringen in het lichaam. Zo wordt melkkefir gebruikt door mensen die leiden aan huidaandoeningen als eczeem ofpsoriasis. Maar ook bij hoge bloeddruk, bloedarmoede, luchtweg ontstekingen en nier- en blaasontsteking.


Waaruit bestaat melkkefir


Melkkefir bestaat heel simpel maar uit twee ingrediënten, melk en melkkefir-knolletjes. U kunt voor het bereiden van melkkefir alle soorten melk gebruiken en is dus helemaal afhankelijk van uw eigen voorkeur en smaak. U kunt bijvoorbeeld geitenmelk gebruiken maar ook volle of half volle koemelk is geen probleem. Meer informatie over melkkefir vind U hier.

Melkkefir drank bereiden


De bereiding van uw eigen melkkefir is erg makkelijk en bestaat uit een paar stappen. Voor de bereiding heeft u een Kefirpot of een andere afsluitbare pot nodig, let er op dat deze niet van metaal is want dit kan de kwaliteit van de melkkefir-knolletjes aantasten.


De Kefirpot is hier bij Het Kefirwinkeltje verkrijgbaar.

Als eerste doet u de melk en de melkkefir-knolletjes in de Kefirpot en roer dit een klein beetje door. Voor een goede drank is een gewichtsverhouding van 1 op 10 voldoende (1 gram melkkefir-knolletjes is dan 10 gram melk). Sluit de Kefirpot af en zet deze één volle dag op een goede donkere plaats op kamertemperatuur.


Na een volle dag maak je de pot open en roer de inhoud met een houten lepel of spatel voorzichtig om. Sluit de Kefirpot weer en laat de drank weer ongeveer een halve dag ongemoeid staan.
Theoretisch zou de drank nu klaar moeten zijn maar dat moet u wel even controleren. De drank is klaar als deze redelijk is ingedikt, ongeveer de dikte van drinkyoghurt, en de melkkefir-knolletjes bovenop de drank drijven. Mocht de drank nog niet helemaal ingedikt zijn laat de drank dan nog maximaal één dag staan.

Melkkefirpot met ontluchter

Als de drank helemaal naar wens is, kan deze gefilterd worden en in een fles gegoten worden. Leg een grove zeef op een kom en laat de inhoud van de pot door de zeef heen lopen, op deze manier filtert u de korrels uit de drank. Om het doorlopen te versnellen kunt u de inhoud van de zeef voorzichtig omroeren maar kijk uit dat u de melkkefir-knolletjes niet beschadigd.


De drank bewaart u het beste in de koelkast, laat de drank echter niet te lang staan want dan wordt de drank zuur omdat deze blijft narijpen.


Geïnteresseerd in uw eigen drank? Hier kunt u bestellen:


Mocht u geïnteresseerd zijn in het maken van uw eigen gezonde melkkefir dan kunt u bij ons melkkefir-knolletjes van een hoge kwaliteit bestellen. Wilt u eerst nog meer uitleg over het gebruik van kefir-culturen neem dan gerust contact met ons op.


Omdat deze melkkefir lactose bevat is deze drank door mensen met een lactose-intolerantie niet te gebruiken!Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje