Kefirwei het vloeibare goud      

Als je kefirkaas maakt, houd je veel wei over. Wei is ook bekend als vloeibaar goud en is door de geschiedenis heen gebruikt om vele kwalen te behandelen. Hippocrates en Galenus, twee van de grondleggers van de geneeskunde, adviseerden patiënten vaak wei te drinken om zichzelf te genezen.

Lactoferrine, een eiwit dat voorkomt in wei en dat krachtige antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het bevat ook vitamine B2, of riboflavine, dat het lichaam helpt koolhydraten om te zetten in brandstof.

Wei bevat runderserumalbumine, een eiwit dat gifstoffen verwijdert, witte bloedcellen ondersteunt en een gezond cholesterolgehalte bevordert. Kalium is een belangrijke voedingsstof die helpt het overtollige vocht uit het lichaam in evenwicht te brengen en te verwijderen. Wei verwijdert ook gifstoffen, wat goed is voor je nieren.

Als je extra wei hebt, gooi deze dan niet weg! Bekijk de  opties voor het gebruik van deze wei. Sommige  unieke opties zullen je misschien verrassen.


  • Voeg kefirwei toe aan je smoothies voor extra voedingsstoffen en probiotica. Kefirwei is rijk aan vitamine B en vitamine C en bevat probiotica die een rijke smaak aan je smoothies toevoegen.
  • Maak gefermenteerde groenten! Je kunt de kefirwei gebruiken om groenten te fermenteren. Gebruik voor gefermenteerde groenten altijd vers gefilterde kefirwei. Als de kefirwei te oud is, kan deze de groenten niet succesvol fermenteren.
  • Vervang citroensap. Gebruik kefirwei in plaats van citroensap in recepten. De pittige smaak is perfect voor recepten waarbij citroensap nodig is. En je krijgt ook probiotica binnen. Voor extra smaak kun je ook iets aan je drankje toevoegen, zoals ijsthee. Het past ook goed bij kruidenthee
  • Maak kefirsoda! Appel-gember kefir soda! Met kefirwei maak je binnen korte tijd een heerlijke en makkelijke frisdrank en je kinderen zullen er dol op zijn! Gember heeft ongelooflijke gezondheidseigenschappen die kunnen werken als een medicijn. Gember is iets dat je aan je dieet moet toevoegen wanneer je maar kunt, de voordelen zijn legio.


ingrediënten
85 ml kefir wei
500 ml appelsap
2 eetlepels gember in sap - vers
Bronwaterater 

Giet het gember- en appelsap in een fles van 1 liter met waterslot.

Vul de rest van de fles met bronwater en laat bovenaan een centimeter ruimte vrij.

Fermenteer gedurende 3-7 dagen of tot het borrelt


  • Voor huisdieren! Huisdieren zijn dol op kefirwei, het is zo goed voor ze! Kippen, geiten en katten ook! U kunt een paar schepjes aan een kom water toevoegen; minder of meer als uw huisdier dat liever heeft.


Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot


720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje