Kefirwei het vloeibare goud
Als je kefirkaas maakt, houd je veel wei over. Wei is ook bekend als vloeibaar goud en is door de geschiedenis heen gebruikt om vele kwalen te behandelen. Hippocrates en Galenus, twee van de grondleggers van de geneeskunde, adviseerden patiënten vaak wei te drinken om zichzelf te genezen.
Lactoferrine, een eiwit dat voorkomt in wei en dat krachtige antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het bevat ook vitamine B2, of riboflavine, dat het lichaam helpt koolhydraten om te zetten in brandstof.
Wei bevat runderserumalbumine, een eiwit dat gifstoffen verwijdert, witte bloedcellen ondersteunt en een gezond cholesterolgehalte bevordert. Kalium is een belangrijke voedingsstof die helpt het overtollige vocht uit het lichaam in evenwicht te brengen en te verwijderen. Wei verwijdert ook gifstoffen, wat goed is voor je nieren.
Als je extra wei hebt, gooi deze dan niet weg! Bekijk de opties voor het gebruik van deze wei. Sommige unieke opties zullen je misschien verrassen.
ingrediënten
85 ml kefir wei
500 ml appelsap
2 eetlepels gember in sap - vers
Bronwaterater
Giet het gember- en appelsap in een fles van 1 liter met waterslot.
Vul de rest van de fles met bronwater en laat bovenaan een centimeter ruimte vrij.
Fermenteer gedurende 3-7 dagen of tot het borrelt
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,75 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50