Kimchi Koreaanse Zuurkool


recept voor 2 liter

  • 1 China-kool, zonder de kern er van, geraspt/fijn gesneden
  • 1 bosje groene uien, grof gehakt
  • 200 gram geraspte wortels
  • 300 gram rettich of radijs, geraspt (optioneel)
  • 1 eetlepel vers geraspte gemberwortel
  • 3 - 5 teentjes knoflook, gepeld en in kleine stukjes gehakt
  • ½ theelepel gedroogde chilipeper vlokken of 1 frisse chilipeper
  • 1 eetlepel himalayazout
  • 4 eetlepels melkwei indien niet voorhanden, gebruik dan 1 extra eetlepel himalayazout.


Instructies

Snijd in een kom de kool, wortels, groene uien, radijs, gemberwortel en knoflook fijn. Meng vervolgens het groentemengsel in de kom met de gedroogdechili pepervlokken of 1 frisse chilipeper en himalaya zout. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.

Meng het groentemengsel met de melkwei en doe het mengsel in een glazen fermenteerpot van 1 liter. Druk de groenten stevig aan en voeg indien nodig gefilterd water toe om de pot op te vullen, waarbij u ervoor zorgt dat er minimaal 3 centimeter vrije ruimte overblijft. Sluit de pot goed af en laat hem drie dagen op kamertemperatuur staan ​​voordat u hem naar een koele opslagruimte verplaatst


Venlo, 18. 01. 2024

 

Copyright © Het Kefirwinkeltje

Nylon zeef

Sapfles 1 liter met

deksel € 6,25 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot

720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50