Tzatziki maken met Kefir
Tzatziki is een Griekse saus meestal gemaakt met yoghurt, maak nu een tzatziki met kefir voor een rijkere, mega probiotische kefir hit. Na het proeven van dit eenvoudig te maken, extra gezonde Tzatziki-recept, wil je niet meer terug.
Laat de kefir overnacht in een kaasdoek boven een kom uitlekken. De wei loopt in de kom en een dikkere kefir blijft achter. Indien te dik, met wei weer verdunnen.
Schil en raspel de komkommer in een kom en besprenkel met zout. Plaats er een bord bovenop en leg er iets zwaar op. Het zout helpt het water uit de komkommer te halen. Laat het 30 minuten staan en droog de komkommer daarna met keukenpapier.
Doe de komkommer, munt, citroensap en gehakte knoflook in een blender en meng het geheel even.
Roer de komkommermix door de kefir. Voeg indien nodig extra zout toe.
Deze zelfgemaakte tzatziki past goed bij elke Griekse keuken en ook bij pitas, vlees, topping voor gebakken aardappel en als dip.
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,75 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50