Zuurkool met waterkefir
Zuurkool maken is zo eenvoudig! De herfst is zo'n overvloedig seizoen en de perfecte tijd om een heerlijke partij vriendelijke bacteriën te fermenteren voor de winter. Probeer het eens en zorg voor een goede, sterke fermentatie door waterkefir aan je pekel toe te voegen en te kijken hoe het bubbelt.
INGREDIENTEN:
1 kilo gehakte of gesnipperde kool
1 el zeezout of himalayazout
250 ml waterkefir eerste ferment
INSTRUCTIES:
Hak of snipper de kool en doe het in een grote kom.
Voeg het zout toe, meng goed en laat 10 minuten staan.
Begin het zout in de kool te werken door de kool te masseren. De kool moet vloeistof afgeven, zodat er een pekel ontstaat.
Doe de kool in een glazen pot. Voeg eerst de waterkefir toe en vul de rest van de pot met de pekel.
Schroef het deksel erop en gebruik een ontluchter.
Zet de pot op een lekschaaltje om eventueel overlopen op te vangen en laat rustig fermenteren. Proef na 1 week, als je tevreden bent met het resultaat bewaar je de zuurkool in de koelkast.
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,75 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50