Gefermenteerde rode kool zuurkool
Ingrediënten
- 1 grote rode kool
- 1 appel
- 1 radijs
- 1 stuk gember (ongeveer 2 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 1 el Himalya zout (1% van het gewicht van de groenten)
Instructies
1. voorbereiding:
Snijd de rode kool in dunne reepjes en de appel en radijs in dunne plakjes. Snijd de gember en knoflook fijn.
2. zout toevoegen:
Doe alle groenten en fruit in een grote kom en voeg het zout toe. Kneed het mengsel krachtig tot het celsap eruit komt.
3. groenten in de pot:
Vul het groentemengsel in je fermentatiepot en druk het samen met de groentestamper. Vul indien nodig de pot tot aan de schouder met de uitgelekte vloeistof.
4. fermentatieproces:
Maak de bovenrand van de pot schoon en sluit de fermentatiepot goed af met het deksel en ontluchter. Laat de rodekool zuurkool minstens een week op kamertemperatuur fermenteren.
5. Nagisting en opslag:
Na een week plaats je de pot op een koelere plek (16-18 graden) en laat je hem minstens 8 weken verder fermenteren. Je zuurkool is dan klaar om van te genieten.
Venlo, 09. 04. 2024
Copyright © Het Kefirwinkeltje
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,75 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Thee-korb ø 10 cm
€ 4,50