Maak je eigen zuurkoolsap - eenvoudig en gezond.

 

Zuurkoolsappen zijn niet alleen verfrissend, maar bevatten ook een aanzienlijke hoeveelheid voedingswaarde! Het zit vol met vitaminen, mineralen en probiotica, het ondersteunt ook je huid, immuunsysteem en spijsvertering. Met deze eenvoudige methode kun je dit heerlijke drankje thuis maken en genieten van alle gezondheidsvoordelen.

 

Kookgerei

- 1 sapcentrifuge of blender 

- 1 mes

- 1 snijplank

- 1 fijne zeef of neteldoek

 

Ingrediënten

- 500 g rauwe, zelf gemaakte, verse zuurkool.

- Water om te verdunnen, dit is niet verplicht.

 

Instructies

  1. Bereid de zuurkool voor:

Gebruik echte,zelf gemaakte, natuurlijke zuurkool. Verdeel de zuurkool in kleinere fragmenten die het persen of blenden vergemakkelijken.

  1. Maak het sapmengsel:

Doe de gesneden zuurkool in de sapcentrifuge of blender. Als u een blender gebruikt, voeg dan een kleine hoeveelheid water toe om de uniformiteit van het sap te verbeteren. Combineer of mix de ingrediënten om een ​​glad drankje te maken.

Serveren:

Zeef het eindproduct door een fijn zeef of neteldoek (aanbevolen) om de vezels te verwijderen. Geniet van de sappen zoals ze zijn om te profiteren van de voedingsstoffen.

 

Variaties:

Zuurkool en appelsap: Componenten: 300 g zuurkool, 2 appels.

Bereiding: Verdeel de zuurkool en appels in kleinere stukken en pers of mix ze samen.

Zuurkool-wortelmengsel: 200 g zuurkool, 3 wortels.

Bereiding: Verdeel de zuurkool en wortels in kleinere stukken en pers of mix ze samen.

Probeer het uit en vind uw favoriete combinatie! zelfgemaakte zuurkoolsap zit boordevol voedingsstoffen en wordt beschouwd als een echte gezondheidsdrank. Perfect om uw immuunsysteem te versterken en een gunstige werking op uw lichaam uit te oefenen.



Venlo, 27. 11. 2024


Copyright © Het Kefirwinkeltje

 

Nylon zeef

Sapfles 1 liter met

deksel € 6,75 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot

720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50