Gemberbier Tsitsibira
Interessant genoeg is een van de meest bekende producten van het griekse eiland Corfu gemberbier (Tsitsibira). Het werd geïnitieerd door de Britten en enorm populair onder de lokale bevolking. Zo'n bekende traditie dat toen de Britten vertrokken, de Corfioten hun eigen tsitsibira begonnen te maken. Het is verfrissend en heeft een unieke smaak.
Gemberbier zou goed voor je zijn: het helpt bij maagklachten en kan diarree en misselijkheid verlichten. Gember heeft het potentieel om ook de pijn te verminderen die gepaard gaat met artritis, het kan ook een bloedverdunnend en cholesterolverlagend effect hebben, dit zou gunstig zijn voor de behandeling van hartziekten.
De methode om gemberbier op de Corfiotische manier te maken wordt hier beschreven:
Neem een fles die veilig is om te brouwen, 1 - 2 liter fles wordt gebruikt (zorg ervoor dat u dikke flessen gebruikt, zoals Grolsch-flessen). Tsitsibyra kan explosief worden. Gekochte flessen in ambachtelijke winkels kunnen exploderen! Als je het beter vindt, gebruik dan een sapfles met een ventiel!
Voor 2 liter:
Giet er een kopje suiker en een kwart theelepel droge gist in. Meng goed.
Voeg twee lepels gemalen, gedroogde gember en het sap van een citroen toe. Sluit de fles en meng goed tot de suiker is opgelost.
Vul met water, maar niet tot de rand, laat de laatste 4 vingers vrij. Sluit de fles en laat 24-48 uur op een warme plaats staan om te fermenteren. Gemberbier produceert zijn eigen CO2!
Als het gemberbier klaar is zet het in de koelkast en als het is afgekoeld, giet je het over in een andere fles, gebruik een katoenen zeef om het te filteren.
Je kunt het een maand in de koelkast bewaren. Geniet ervan!
Sapfles 1 liter met
deksel € 6,75 per stuk
Standaard Fermenteer
pot met 3 delig Waterslot
720 ml € 9,95
1062 ml € 10,95
Groente Stamper
30 cm € 5,95
Sapfles met ontluchter
€ 12,75 per stuk