Fermenteren metKombucha


Het gebruik van kombucha vergroot de voordelen van gefermenteerde groenten.

Leer meer over fermentatie! Kombucha is een heerlijke en gezonde manier om groenten te conserveren. Deze bewaarmethode kan de houdbaarheid van voedsel verlengen en is gunstig voor de gezondheid. In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je groenten kunt fermenteren met kombucha, zodat je in je eigen keuken kunt genieten van een heerlijke, probiotische traktatie


Instructies

Snijd in een kom de kool, wortels, ui en jalapeno fijn. Meng vervolgens het groentemengsel in de kom met de rode paprika vlokken, oregano, chili-lime kruiden en himalaya zout. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.

Meng het groentemengsel met de wei en doe het mengsel in een glazen fermenteerpot van 1 liter. Druk de groenten stevig aan en voeg indien nodig gefilterd water toe om de pot op te vullen, waarbij u ervoor zorgt dat er minimaal 3 centimeter vrije ruimte overblijft. Sluit de pot goed af en laat hem drie dagen op kamertemperatuur staan ​​voordat u hem naar een koele opslagruimte verplaatst


Venlo, 07. 04. 2024

Sapfles 1 liter met

deksel € 6,75 per stuk

Standaard Fermenteer

pot met 3 delig Waterslot

720 ml € 9,95

1062 ml € 10,95

Groente Stamper

30 cm € 5,95

Thee-korb  ø 10 cm

€ 4,50

Copyright © Het Kefirwinkeltje